Singularity University Greece Summit

Singularity University Greece Summit

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας (ΓΜΤ) και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, δίνουν τη δυνατότητα αποκλειστικά στα μέλη της Πολυτεχνειακής κοινότητας να παρακολουθήσουν δωρεάν εξ αποστάσεως, το Singularity University Greece Summit.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2021 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο αμφιθέατρο πολυμέσων του ΕΜΠ, στο ισόγειο του κτηρίου της κεντρικής βιβλιοθήκης.

Πρόκειται για ένα υψηλού ενδιαφέροντος γεγονός, που ασχολείται με την αιχμή της τεχνολογίας και πώς οι εξελίξεις που αφορούν στις αναδυόμενες τεχνολογίες μπορεί να δημιουργήσουν ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη με σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «Reimagine» και περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ομιλίες κορυφαίων στον τομέα τους ομιλητών με έμφαση στην Ενέργεια.

Το Ίδρυμα Λαμπράκη, το οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 29 χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης ως κοινωφελής οργανισμός, μεσολαβεί για τη δωρεάν προσφορά σε επιλεγμένα μέλη της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας live stream για φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. Η χρήση μάσκας από όλους τους παρευρισκομένους είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θα πραγματοποιηθεί έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικών rapid test 24h ή PCR test 72h όλων των παρευρισκομένων.

Πρόγραμμα εκδήλωσης: https://su.gr/summit-program/

Δήλωση συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdbbKF4J5UYzD7zpjJXUHLf2yD8fImbSdMa-5NUrIXknwB-ug/viewform?usp=sf_link

Σχετικά άρθρα

Tech Transfer Webinar 4 - From Research To Market

Tech transfer webinar “From Research to Market”, που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Ωνάση στις 26.05.2021

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη επιτυχημένων παραδειγμάτων Μεταφοράς Τεχνολογίας Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και τις πολιτικές που ακολουθούνται στο επίπεδο τόσο των συναρμόδιων υπουργείων όσο και των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Α.Γ. Μπουντουβής. Την παρέμβαση του Πρύτανη του ΕΜΠ, μπορείτε να την παρακολουθήσετε μεταξύ […]

Περισσότερα
Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΕΜΠ, Καθηγητής Ι.Κ. Χατζηγεωργίου

Συνεργασία ΣΕΒ και ΕΜΠ – Στρέφοντας το βλέμμα στο μέλλον

Άρθρο του Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΕΜΠ, Καθηγητή Ι.Κ. Χατζηγεωργίου στο capital.gr. Μόλις πρόσφατα, στις 14 Δεκεμβρίου 2021, υπογράφηκε μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του ΣΕΒ, σύμφωνο συνεργασίας σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Ζητούμενο είναι η άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση των συμφωνηθέντων προς όφελος του ΕΜΠ και των μελών του Συνδέσμου. Η […]

Περισσότερα
SCIENCE AGORA

Πρωτοποριακή σύμπραξη 5 επιστημονικών ιδρυμάτων για τη δημιουργία Κεντρικού Κόμβου Μεταφοράς Τεχνολογίας

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΑΘΗΝΑ & ΕΠΙΣΕΥ συν-δημιουργούν το “SCIENCE AGORA” Δύο κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τρία κορυφαία Ερευνητικά Ιδρύματα, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ και το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών) συμπράττουν για την ίδρυση του Κεντρικού […]

Περισσότερα