Διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge 2021

GreenTech Challenge 2021

Ξεκινά για ακόμη μία χρονιά ο διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge, με στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από φοιτητές, ερευνητές και νέους επιχειρηματίες στον τομέα του Περιβάλλοντος και τη διασύνδεσή τους με επιτυχημένες καθιερωμένες εταιρίες καθώς και την προσπάθεια επίλυσης των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα για ένα πράσινο αύριο. Φέτος θα διεξαχθεί στις 10 – 12 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτιρίου Διοίκησης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου αλλά και online.

Έως τώρα έχουν συμμετάσχει πάνω από 300 πράσινες startups και καινοτόμες ομάδες δημιουργώντας ένα οικοσύστημα από επιστήμονες, μέντορες, επιχειρηματίες και διαγωνιζόμενους (πάνω από 1000 συμμετέχοντες) οι προσπαθούν να βρουν τεχνολογικές λύσεις στα έντονα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την περιβαλλοντική ρύπανση και την κλιματική κρίση.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται υπό την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης των Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και innovation enabler την Mantis Business Innovation.

To εθνικό πρόγραμμα πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge δραστηριοποιείται σε 8 θεματικές και χωρίζεται στην πρώτη φάση που αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση για τον τρόπο ανάπτυξης μίας καινοτόμου ιδέας και στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω live pitching.

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • 05 Οκτωβρίου – Έναρξη
  • 03 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 10 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 24 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 4 Δεκεμβρίου – Λήξη Υποβολής Συμμετοχής
  • 10 Δεκεμβρίου – Προετοιμασία ομάδων Ημιτελικού
  • 11 Δεκεμβρίου – Ημιτελικός
  • 12 Δεκεμβρίου – Τελικός

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως σε οποιαδήποτε φάση του διαγωνισμού η παρουσία σας μπορεί να τεκμηριωθεί και με διαδικτυακή σύνδεση χωρίς να είναι επιβεβλημένη η παρουσία σας στην Αθήνα.

Πηγή: https://www.chemeng.ntua.gr/the_events/3399/diagwnismos_prasinis_kainotomias_greentech_challenge_2021

Σχετικά άρθρα

Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Άγγελος Τσακανίκας

Βήματα μπροστά

Άρθρο του Διευθυντή του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) και Επικεφαλής Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ, Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ κ. Άγγελου Τσακανίκα στο moneyreview.gr. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση των καλύτερων νέων μηχανικών της χώρας. Είναι όμως ταυτόχρονα ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς παραγωγής έρευνας όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και […]

Περισσότερα
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτική επίσκεψη σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας του ΕΜΠ σε εταιρείες τεχνοβλαστούς του ΙΤΕ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) πραγματοποίησε 15μελής ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο μίας σειράς επισκέψεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις/τεχνοβλαστούς (spin-offs), που διοργανώνει η Δομή Υποστήριξης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ, με σκοπό τη δικτύωση των φοιτητών και ερευνητών με νέους επιχειρηματίες., ώστε να γνωρίσουν από κοντά τη στρατηγική ανάπτυξη τέτοιων εγχειρημάτων. […]

Περισσότερα
Ο ΣΕΒ στηρίζει τη δράση της Amazon “Clean Energy Accelerator 3.0”

Ο ΣΕΒ στηρίζει τη δράση της Amazon “Clean Energy Accelerator 3.0”

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του επιδίωξης για ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) υποστηρίζει την πρωτοβουλία Clean Energy Accelerator 3.0 που διοργανώνεται από την Amazon (AWS). Η δράση έχει στόχο τη διευκόλυνση συνεργασιών για ώριμα startups που αναπτύσσουν τεχνολογίες καθαρής ενέργειας (clean-tech technologies). H AWS ανακοίνωσε την τρίτη σε σειρά […]

Περισσότερα