To ΕΜΠ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

To ΕΜΠ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το ΕΜΠ συμμετέχει, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (86η ΔΕΘ) με δικό του εκθεσιακό χώρο. Η συμμετοχή έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες, τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια του Ιδρύματος και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα επιτεύγματα και τις προσπάθειες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του σε σχέση με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η ανάδειξη του ΕΜΠ σε κύριο οδηγό του εγχώριου οικοσυστήματος το οποίο συνδέει την πρωτοπόρα έρευνα με την τεχνολογική καινοτομία, αποτελεί στρατηγική στόχευση. Η παρουσία στη ΔΕΘ είναι σημαντική ευκαιρία για την πραγματοποίηση επαφών και δικτυώσεων με εγχώριους και διεθνείς παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους της βιομηχανίας και τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Επιπρόσθετα, η 86η ΔΕΘ παρέχει στο Ίδρυμα την ευκαιρία να διερευνήσει τις δυνατότητες ενδυνάμωσης ακαδημαϊκών σχέσεων και ερευνητικών συνεργασιών με ιδρύματα της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο εκθεσιακός χώρος του ΕΜΠ θα βρίσκεται στο περίπτερο 14 (stand 14). Η Πρυτανεία και προσωπικό του Ιδρύματος θα είναι στο χώρο του περιπτέρου το οποίο έχουν προσκληθεί να επισκεφθούν ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς. Στο stand του ΕΜΠ θα υπάρχουν φυσικά και ψηφιακά εκθέματα. Μεταξύ των πρώτων, μονοθέσιο αγωνιστικό όχημα της φοιτητικής ομάδας Prom Racing και ρομπότ. Μεταξύ των δεύτερων, υλικό από εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, εργαστήρια και εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες.

Συντονιστής της παρουσίας του ΕΜΠ στη ΔΕΘ είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Eκπαίδευσης Καθηγητής Ι. Χατζηγεωργίου. Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ο χαιρετισμός του Πρύτανη του ΕΜΠ Καθηγητή Ανδρέα Γ. Μπουντουβή, επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του ΕΜΠ στην 86η ΔΕΘ.

Σχετικά άρθρα

Ολοκλήρωση της 3ης και τελευταίας φάσης του Προγράμματος «Proof of Concept»

Με χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της 3ης και τελευταίας φάσης του Προγράμματος «Proof of Concept» του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» (MIS 5155000). Η νικήτρια ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από τις κυρίες Αναστασία Δέτση, Καθηγήτρια ΕΜΠ, Δρ. Ανδρομάχη Τζάνη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΕΜΠ, Δρ. Ιωάννα […]

Περισσότερα
Αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας: Υποστηρικτικές Δομές και Εργαλεία

Αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας: Υποστηρικτικές Δομές και Εργαλεία

To Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Αξιοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας: Υποστηρικτικές Δομές και Εργαλεία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 και ώρες 16:00-19:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κτιρίου Διοίκησης, εντός της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν η αποστολή και οι δράσεις των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ […]

Περισσότερα
GreenΔrasis

Ίδρυση της Εταιρείας Τεχνοβλαστού του ΕΜΠ με την επωνυμία GreenΔrasis

Το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΜΠ, στη συνεδρίασή του την 29/11/2024 ενέκρινε την ίδρυση της εταιρείας Τεχνοβλαστού (spin-off) του ΕΜΠ GreenΔrasis. Η GreenΔrasis ιδρύθηκε από την Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ Αναστασία Δέτση και τη Δρ. Ανδρομάχη Τζάνη με στόχο την αξιοποίηση, ανάπτυξη και προώθηση των καινοτόμων πράσινων τεχνολογιών και προϊόντων που έχουν προκύψει από την ερευνητική δραστηριότητα που εκτελείται στο Εργαστήριο Οργανικής Χημείας […]

Περισσότερα