To ΕΜΠ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

To ΕΜΠ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το ΕΜΠ συμμετέχει, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (86η ΔΕΘ) με δικό του εκθεσιακό χώρο. Η συμμετοχή έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες, τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια του Ιδρύματος και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα επιτεύγματα και τις προσπάθειες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του σε σχέση με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η ανάδειξη του ΕΜΠ σε κύριο οδηγό του εγχώριου οικοσυστήματος το οποίο συνδέει την πρωτοπόρα έρευνα με την τεχνολογική καινοτομία, αποτελεί στρατηγική στόχευση. Η παρουσία στη ΔΕΘ είναι σημαντική ευκαιρία για την πραγματοποίηση επαφών και δικτυώσεων με εγχώριους και διεθνείς παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους της βιομηχανίας και τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Επιπρόσθετα, η 86η ΔΕΘ παρέχει στο Ίδρυμα την ευκαιρία να διερευνήσει τις δυνατότητες ενδυνάμωσης ακαδημαϊκών σχέσεων και ερευνητικών συνεργασιών με ιδρύματα της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο εκθεσιακός χώρος του ΕΜΠ θα βρίσκεται στο περίπτερο 14 (stand 14). Η Πρυτανεία και προσωπικό του Ιδρύματος θα είναι στο χώρο του περιπτέρου το οποίο έχουν προσκληθεί να επισκεφθούν ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς. Στο stand του ΕΜΠ θα υπάρχουν φυσικά και ψηφιακά εκθέματα. Μεταξύ των πρώτων, μονοθέσιο αγωνιστικό όχημα της φοιτητικής ομάδας Prom Racing και ρομπότ. Μεταξύ των δεύτερων, υλικό από εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, εργαστήρια και εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες.

Συντονιστής της παρουσίας του ΕΜΠ στη ΔΕΘ είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Eκπαίδευσης Καθηγητής Ι. Χατζηγεωργίου. Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ο χαιρετισμός του Πρύτανη του ΕΜΠ Καθηγητή Ανδρέα Γ. Μπουντουβή, επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του ΕΜΠ στην 86η ΔΕΘ.

Σχετικά άρθρα

2ο Workshop της σειράς «Επιχειρηματική Αξιοποίηση Έρευνας και Μεταφορά Τεχνολογίας»

2ο Workshop της σειράς «Επιχειρηματική Αξιοποίηση Έρευνας και Μεταφορά Τεχνολογίας»

Το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας συμμετείχε στο 2ο Workshop της σειράς “Επιχειρηματική Αξιοποίηση Έρευνας και Μεταφορά Τεχνολογίας” που συνδιοργανώνουν το Τομεακό Επιστημονικό Συμβούλιο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ) του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), το Uni.Fund και το Ίδρυμα Ωνάση. Το 2ο Workshop πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου με τίτλο «Οι […]

Περισσότερα
SMARTFAN Conference & Workshop

SMARTFAN Conference & Workshop

Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2021, το έργο SMARTFAN (GA 760779) διοργανώνει το Συνέδριο με θέμα «Smart and intelligent composite structures for innovative industrial application», το οποίο πραγματοποιείται τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού & Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Η εκδήλωση στοχεύει στην προώθηση της γνώσης και στην ανταλλαγή νέων ιδεών […]

Περισσότερα

Ολοκλήρωση της 3ης και τελευταίας φάσης του Προγράμματος «Proof of Concept»

Με χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της 3ης και τελευταίας φάσης του Προγράμματος «Proof of Concept» του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» (MIS 5155000). Η νικήτρια ερευνητική ομάδα, αποτελούμενη από τις κυρίες Αναστασία Δέτση, Καθηγήτρια ΕΜΠ, Δρ. Ανδρομάχη Τζάνη, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια ΕΜΠ, Δρ. Ιωάννα […]

Περισσότερα