To ΕΜΠ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

To ΕΜΠ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το ΕΜΠ συμμετέχει, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (86η ΔΕΘ) με δικό του εκθεσιακό χώρο. Η συμμετοχή έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες, τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια του Ιδρύματος και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό τα επιτεύγματα και τις προσπάθειες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του σε σχέση με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η ανάδειξη του ΕΜΠ σε κύριο οδηγό του εγχώριου οικοσυστήματος το οποίο συνδέει την πρωτοπόρα έρευνα με την τεχνολογική καινοτομία, αποτελεί στρατηγική στόχευση. Η παρουσία στη ΔΕΘ είναι σημαντική ευκαιρία για την πραγματοποίηση επαφών και δικτυώσεων με εγχώριους και διεθνείς παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους της βιομηχανίας και τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Επιπρόσθετα, η 86η ΔΕΘ παρέχει στο Ίδρυμα την ευκαιρία να διερευνήσει τις δυνατότητες ενδυνάμωσης ακαδημαϊκών σχέσεων και ερευνητικών συνεργασιών με ιδρύματα της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο εκθεσιακός χώρος του ΕΜΠ θα βρίσκεται στο περίπτερο 14 (stand 14). Η Πρυτανεία και προσωπικό του Ιδρύματος θα είναι στο χώρο του περιπτέρου το οποίο έχουν προσκληθεί να επισκεφθούν ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς. Στο stand του ΕΜΠ θα υπάρχουν φυσικά και ψηφιακά εκθέματα. Μεταξύ των πρώτων, μονοθέσιο αγωνιστικό όχημα της φοιτητικής ομάδας Prom Racing και ρομπότ. Μεταξύ των δεύτερων, υλικό από εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, εργαστήρια και εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες.

Συντονιστής της παρουσίας του ΕΜΠ στη ΔΕΘ είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Eκπαίδευσης Καθηγητής Ι. Χατζηγεωργίου. Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ο χαιρετισμός του Πρύτανη του ΕΜΠ Καθηγητή Ανδρέα Γ. Μπουντουβή, επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του ΕΜΠ στην 86η ΔΕΘ.

Σχετικά άρθρα

Πρύτανης ΕΜΠ, Καθηγητής Ανδρέας Γ. Μπουντουβής

Στρατηγική επιλογή η σύνδεση ΕΜΠ με την επιχειρηματικότητα

Άρθρο του Πρύτανη του ΕΜΠ Καθηγητή Ανδρέα Γ. Μπουντουβή και του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ κ. Ευθύμιου Ο. Βιδάλη στο Βήμα της Κυριακής. Στη νέα εποχή της γνώσης και σε έναν κόσμο που αλλάζει, η συνεργασία των επιχειρήσεων με την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα αποτελεί κρίσιμη προϋπόθεση για τη σύνδεση των νέων […]

Περισσότερα
European Ρatent Οffice: From lab to market

European Patent Office: From lab to market

Το Εuropean Ρatent Οffice δημοσίευσε στο ενημερωτικό του δελτίο δύο ενδιαφέρουσες μελέτες περίπτωσης για το πώς η μεταφορά τεχνολογίας από τα Πανεπιστήμια μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, θέσεων εργασίας και νέων αγορών: “Today the EPO publishes two more case studies and a podcast in its series on how technology transfer from university research […]

Περισσότερα
RM Tech Flow

RM Tech Flow: Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικά εργαστήρια

Το EIT RawMaterials Regional Centre Greece και το πρόγραμμα RIS-Education, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα εκ των δύο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, διάρκειας 1,5 ημέρας (φυσική παρουσία). Τα δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια εστιάζουν στις διαδικασίες μεταφοράς τεχνολογίας και διαχείρισης καινοτομίας και θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, […]

Περισσότερα