Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτική επίσκεψη σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτική επίσκεψη σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Ηράκλειο Κρήτης

2-3 Μαρτίου 2023

Στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο ΕΜΠ» (MIS 5161696), η Δομή Υποστήριξης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή σε εκπαιδευτική επίσκεψη σε νεοφυείς επιχειρήσεις/τεχνοβλαστούς του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η δικτύωση με μέλη νεοφυών επιχειρήσεων προκειμένου να ενημερωθείτε από κοντά για την πορεία μετασχηματισμού ερευνητικών αποτελεσμάτων σε επιχειρηματικά εγχειρήματα.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές & υποψήφιους διδάκτορες των Σχολών του ΕΜΠ. Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα

Αναχώρηση από Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Επιστροφή στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Οι παροχές οι οποίες θα καλυφθούν από την Πράξη «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο ΕΜΠ»  αφορούν:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ηράκλειο & Ηράκλειο-Αθήνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της πόλης του Ηρακλείου, με ημιδιατροφή
  • Οδικές μετακινήσεις από/προς αεροδρόμια και από/προς τα σημεία συνάντησης εργασίας

Η οργάνωση των μετακινήσεων και της διαμονής θα διευθετηθούν με ενέργειες των μελών της Δομής, μετά την οριστικοποίηση των συμμετεχόντων.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω e-mail στη διεύθυνση prentzaloukia@central.ntua.gr.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Δρ. Λουκία Πρέντζα, μέλος της Δομής, είτε μέσω του e-mail prentzaloukia@central.ntua.gr είτε τηλεφωνικά στο 210 772 4367.  

* Η Πράξη με τίτλο «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο ΕΜΠ» (MIS 5161696) υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Σχετικά άρθρα

Άρθρο στην Καθημερινή - Από τα εργαστήρια του ΕΜΠ κατευθείαν στην αγορά

Άρθρο στην Καθημερινή – Από τα εργαστήρια του ΕΜΠ κατευθείαν στην αγορά

Ευχαριστούμε θερμά τη δημοσιογράφο κα. Τασούλα Καραϊσκάκη και την εφημερίδα «Καθημερινή» για το αφιέρωμα στη λειτουργία και στις δραστηριότητες του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας  (ΓΜΤ), καθώς και στο οικοσύστημα καινοτομίας που αναπτύσσεται στο ΕΜΠ. Ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, εξήρε τη σημασία του θεσμικού πλαισίου ως τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος […]

Περισσότερα
Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων

Ιδρύεται το πρώτο ελληνικό Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ίδρυση του πρώτου Ενεργειακού Κέντρου Ικανοτήτων (Energy Competence Center) στην Ελλάδα, ενός συνεργατικού σχηματισμού (cluster) για την υποστήριξη και την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της τεχνικής επάρκειας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται […]

Περισσότερα
RedEdge

Ίδρυση της Εταιρείας Τεχνοβλαστού του ΕΜΠ με την επωνυμία RedEdge

Το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΜΠ, στη συνεδρίασή του της 13/11/2024, ενέκρινε την ίδρυση της εταιρείας τεχνοβλαστού (spin-off) του ΕΜΠ  με την επωνυμία RedEdge, καθώς και τη συμμετοχή του Ιδρύματος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μέσω του ΕΛΚΕ ΕΜΠ. H RedEdge δημιουργήθηκε από τους ερευνητές Αθηνά Ψάλτα, Βασίλειο Τσιρώνη και Ανδρέα Ελ Σαέρ στο πλαίσιο της […]

Περισσότερα