Δωρεά Η/Ζ από την εταιρεία ΕΛΤΡΑΚ ΑΕ προς το ΕΜΠ

Την Παρασκευή 08/07/2022, στελέχη της εταιρείας ΕΛΤΡΑΚ ΑΕ https://eltrak.gr/ επισκέφτηκαν το ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, συνοδευόμενοι από συνεργείο της εταιρείας και παρέδωσαν, ως δωρεά προς το Ίδρυμα, ένα Ηλεκτροπαραγωγό Ζεύγος Caterpillar DE165E0, με ισχύ συνεχούς λειτουργίας 120 kW. Συγκεκριμένα, οι κύριοι Χάρης Γραμματίκας, Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης, Φραγκίσκος Δουκέρης, Οικονομικός Διευθυντής και Νίκος Μπούτας, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, συναντήθηκαν με τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΕΜΠ, Καθηγητή Ιωάννη Χατζηγεωργίου, ο οποίος εκπροσώπησε την Πρυτανεία στη συνάντηση. Από πλευράς του ΕΜΠ συμμετείχαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, Καθηγητής Νίκος Μαρμαράς,  ο Καθηγητής της Σχολής Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της Πρακτικής Άσκησης του ΕΜΠ, Καθηγητής Γιώργος Πανταζής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, και τα στελέχη της ΕΛΤΡΑΚ ΑΕ, είχαν επιπρόσθετα την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες συμμετοχής της εταιρείας ως φορέας υποδοχής φοιτητών του ΕΜΠ, για την εκπόνηση ασκήσεων, απόκτησης πρακτικής εμπειρίας.

Το Η/Ζ παραλήφθηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και θα τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών του Ιδρύματος, ενώ επιπρόσθετα θα χρησιμοποιηθεί και σε εργαστηριακά μαθήματα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην κα. Νατάσα Κόβα-Kneiss, Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας, για την ευγενική της δωρεά, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το ΕΜΠ.

Η Πρυτανεία

Σχετικά άρθρα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτική επίσκεψη σε καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

Εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας του ΕΜΠ σε εταιρείες τεχνοβλαστούς του ΙΤΕ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) πραγματοποίησε 15μελής ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο πλαίσιο μίας σειράς επισκέψεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις/τεχνοβλαστούς (spin-offs), που διοργανώνει η Δομή Υποστήριξης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ, με σκοπό τη δικτύωση των φοιτητών και ερευνητών με νέους επιχειρηματίες., ώστε να γνωρίσουν από κοντά τη στρατηγική ανάπτυξη τέτοιων εγχειρημάτων. […]

Περισσότερα
GreenTech Challenge 2021

Διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge 2021

Ξεκινά για ακόμη μία χρονιά ο διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge, με στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από φοιτητές, ερευνητές και νέους επιχειρηματίες στον τομέα του Περιβάλλοντος και τη διασύνδεσή τους με επιτυχημένες καθιερωμένες εταιρίες καθώς και την προσπάθεια επίλυσης των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα για ένα πράσινο αύριο. Φέτος θα διεξαχθεί στις 10 […]

Περισσότερα
Πρόσκληση σε ημερίδα | IP & Trademark Protection | Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Πρόσκληση σε ημερίδα | IP & Trademark Protection | Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος μέλος του Enterprise Europe Network, και, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, σας προσκαλούν στην υβριδική εκδήλωση: IP & Trademark Protection Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 15:30’ – 17:30’ με φυσική παρουσία (Αίθουσα Συνεδριάσεων, Κτίριο ΣΒΕ) ή διαδικτυακά (μέσω Teams). Για το πρόγραμμα της ημερίδας, καθώς και για την εγγραφή σας, πατήστε […]

Περισσότερα