Διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge 2021

GreenTech Challenge 2021

Ξεκινά για ακόμη μία χρονιά ο διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge, με στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από φοιτητές, ερευνητές και νέους επιχειρηματίες στον τομέα του Περιβάλλοντος και τη διασύνδεσή τους με επιτυχημένες καθιερωμένες εταιρίες καθώς και την προσπάθεια επίλυσης των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα για ένα πράσινο αύριο. Φέτος θα διεξαχθεί στις 10 – 12 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Τελετών του κεντρικού κτιρίου Διοίκησης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου αλλά και online.

Έως τώρα έχουν συμμετάσχει πάνω από 300 πράσινες startups και καινοτόμες ομάδες δημιουργώντας ένα οικοσύστημα από επιστήμονες, μέντορες, επιχειρηματίες και διαγωνιζόμενους (πάνω από 1000 συμμετέχοντες) οι προσπαθούν να βρουν τεχνολογικές λύσεις στα έντονα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την περιβαλλοντική ρύπανση και την κλιματική κρίση.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται υπό την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης των Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και innovation enabler την Mantis Business Innovation.

To εθνικό πρόγραμμα πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge δραστηριοποιείται σε 8 θεματικές και χωρίζεται στην πρώτη φάση που αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση για τον τρόπο ανάπτυξης μίας καινοτόμου ιδέας και στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω live pitching.

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • 05 Οκτωβρίου – Έναρξη
  • 03 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 10 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 24 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 4 Δεκεμβρίου – Λήξη Υποβολής Συμμετοχής
  • 10 Δεκεμβρίου – Προετοιμασία ομάδων Ημιτελικού
  • 11 Δεκεμβρίου – Ημιτελικός
  • 12 Δεκεμβρίου – Τελικός

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως σε οποιαδήποτε φάση του διαγωνισμού η παρουσία σας μπορεί να τεκμηριωθεί και με διαδικτυακή σύνδεση χωρίς να είναι επιβεβλημένη η παρουσία σας στην Αθήνα.

Πηγή: https://www.chemeng.ntua.gr/the_events/3399/diagwnismos_prasinis_kainotomias_greentech_challenge_2021

Σχετικά άρθρα

Lightcoce

Ο ΕΛΚΕ ΕΜΠ ανακοινώνει την έγκριση από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος της ίδρυσης της πρώτης εταιρείας spin off (ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΥ)

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με αφετηρία το Κοινοτικό έργο «Building an Ecosystem for the up-scaling of lightweight multi-functional concrete and ceramic materials and structures», του οποίου είναι συντονιστής, ανέλαβε την πρωτοβουλία ίδρυσης της εταιρείας έντασης γνώσης (τεχνοβλαστός) με την επωνυμία «LightCoce Open Innovation Test Bed IKE» και το διακριτικό τίτλο LightCoce. Σκοπός του τεχνοβλαστού LightCoce […]

Περισσότερα

Καινοτόμες ιδέες γεννιούνται, αλλά…

Άρθρο του Απόστολου Λακασά στην kathimerini.gr Περίπου 100 είναι οι εταιρείες καινοτομίας που έχουν ιδρυθεί στα ΑΕΙ και στα ερευνητικά κέντρα. «Αποτελούν απόδειξη του επιστημονικού πλούτου της χώρας», παρατηρεί στην «Κ» ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής. Ωστόσο, για την εμπορική τους επιβίωση χρειάζονται επιχειρηματική καθοδήγηση, ενώ το ακαδημαϊκό σύστημα εμφανίζεται ανώριμο στο θέμα της […]

Περισσότερα
Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων

Ιδρύεται το πρώτο ελληνικό Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την ίδρυση του πρώτου Ενεργειακού Κέντρου Ικανοτήτων (Energy Competence Center) στην Ελλάδα, ενός συνεργατικού σχηματισμού (cluster) για την υποστήριξη και την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της τεχνικής επάρκειας στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται […]

Περισσότερα