Ελληνική εταιρεία τροφίμων (ζυμαρικών) ενδιαφέρεται για διερεύνηση συνεργειών και συνεργασία με ερευνητικές ομάδες που αναπτύσσουν δραστηριότητα και τεχνολογία στους παρακάτω τομείς:
- Αξιοποίηση υποπροϊόντων παραγωγής– ανακύκλωση / βιομηχανική συμβίωση | Πρώτες ύλες: Ελιά και σιτάρι
- Βελτίωση διαδικασιών παραγωγής ζυμαρικών / ασφάλεια και ταχύτητα παραγωγής
- Νέες/έξυπνες συσκευασίες / βιώσιμα υλικά
- Νέα προϊόντα / συνταγές ζυμαρικών κ.α.
- Ψηφιοποίηση παραγωγής και διαδικασιών.
- Σχεδιασμός μικρής κλίμακας γραμμής παραγωγής για δοκιμές
Εταιρεία παραγωγής αλατιού διερευνά τη δυνατότητα συνεργασίας ή συνέργειας με ερευνητικές ομάδες με σκοπό:
- Τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ποιοτικά και ποσοτικά.
- Εύρεση ενός μοντέλου ποιοτικής βελτίωσης.
- Αυτοματοποίηση παραγωγικής διαδικασίας.
- Έρευνα στην επεξεργασία άλατος.
- Δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων.
Οι ερευνητές του ΕΜΠ οι οποίοι ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με τις εν λόγω εταιρείες, μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης tto@mail.ntua.gr για περισσότερες πληροφορίες.