Διαγωνισμός Ανοιχτής Καινοτομίας «THE PELLA CHALLENGE» με την υποστήριξη της Philip Morris International Science

THE PELLA CHALLENGE

H Interfima, με την υποστήριξη της Philip Morris International (PMI) Science, διοργανώνει τον διαγωνισμό ανοικτής καινοτομίας THE PELLA CHALLENGE.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην υποστήριξη επιστημόνων, ερευνητικών ιδρυμάτων και start-ups από την ευρύτερη περιοχή της EMEA για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την πιθανή συμμετοχή στην εκκόλαψη νέων επιχειρήσεων, βασισμένων σε επιστημονικά αποτελέσματα που μπορούν να «αλλάξουν τα δεδομένα». Επιπλέον, ο Διαγωνισμός στοχεύει στην προώθηση νέων συνεργασιών, καθώς και στην ενίσχυση της σύμπραξης στην έρευνα και στην ανταλλαγή γνώσης μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας, διευκολύνοντας έτσι την εξέλιξη από μια επιστημονική ανακάλυψη στην εμπορική αξιοποίησή της.

Καλωσορίζουμε αιτήσεις σε τομείς όπως:

• Καινοτόμες λύσεις για βιώσιμα μαγνητικά υλικά

• Πρόβλεψη ηλικίας

• Σύστημα αναγνώρισης για μονάδα με σταθερά και αναλώσιμα μέρη

• Καινοτόμες εφαρμογές για σταθερά και αναλώσιμα μέρη (απαιτείται NDA)

• Τεχνολογίες μπαταριών (απαιτείται NDA)

• Τεχνολογίες αισθητήρων, υλισμικό και λογισμικό (απαιτείται NDA)

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:

Κατά την 1η φάση, οι αιτούντες θα συνεργαστούν στενά με μια πολυεπιστημονική ομάδα ειδικώνγια την επεξεργασία ιδεών και την προσαρμογή τους για συγκεκριμένες εφαρμογές. Οι βιώσιμες ιδέες που θα προκριθούν θα προετοιμαστούν για παρουσίαση στους ειδικούς της PMI Science.

Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της 1ης φάσης, οι επιλεγμένες ιδέες θα προχωρήσουν στη 2η φάση: Κατά την περίοδο αυτή, θα αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο έργου και οι ομάδες θα ξεκινήσουν να εργάζονται για την εξέλιξη της ιδέας τους σε επίπεδο proof of concept και την ανάπτυξη πρωτοτύπου.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, είναι δυνατόν να προκύψουν επιπλέον χρηματοδοτικές και επενδυτικές ευκαιρίες για τα έργα που θα κριθεί ότι ενδιαφέρουν την PMI Science.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Μεμονωμένα άτομα, ομάδες ερευνητών, επαγγελματίες στην προηγμένη τεχνολογία, μηχανικοί από πανεπιστήμια, επιστημονικά ινστιτούτα και εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας από όλον τον κόσμο είναι επιλέξιμοι για υποβολή αίτησης.

Αναζητούμε αιτούντες (ομάδες και μεμονωμένα άτομα) με ισχυρό επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο και με αποδεδειγμένη ικανότητα για τη σύλληψη και τον σχεδιασμό έργων υψηλής ποιότητας σε μία από τις κατευθύνσεις του προγράμματος. Το επιθυμητό υπόβαθρο των αιτούντων ανήκει (αλλά δεν περιορίζεται) στα πεδία: Χημείας, Επιστήμης Υλικών, Βιολογίας, Μηχανικής, Διαχείρισης Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών κ.λπ. Επιστημονικά πτυχία και εμπειρία σε ερευνητικά έργα θα προσμετρηθούν θετικά.

Πώς να υποβάλετε αίτηση;

Οι ενδιαφερόμενοι αιτούντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την Ηλεκτρονική Φόρμα Αίτησης που μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού PELLA CHALLENGE και να ανεβάσουν τα ακόλουθα αρχεία:

• Περιγραφή ιδέας (Παράρτημα-1)

• Βιογραφικά των μελών της ομάδας

Για τις περιπτώσεις που απαιτείται Συμφωνητικό Εμπιστευτικότητας (NDA), ή για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση ή περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο pella@interfima.org. Όλα τα έγγραφα της αίτησης θα πρέπει να υποβληθούν στα Αγγλικά.

Σχετικά άρθρα

H ώρα της πανεπιστημιακής έρευνας και επιχειρηματικότητας

Άρθρο του Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης ΕΜΠ, Καθηγητή Ι.Κ. Χατζηγεωργίου στο ΒΗΜΑ της Κυριακής για την πανεπιστημιακή έρευνα και επιχειρηματικότητα

H ώρα της πανεπιστημιακής έρευνας και επιχειρηματικότητας Είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες που έχουν εσχάτως αναληφθεί και στηρίζονται από την πολιτεία για τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την προσέγγιση των ερευνητικών κέντρων με παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις. Δύο εν εξελίξει ενέργειες είναι η δράση Higher Education Innovate που υλοποιείται με τη συνεργασία […]

Περισσότερα

Εκπροσώπηση του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ στα ChatLabs της Βραδιάς του Ερευνητή

Η Βραδιά του Ερευνητή διοργανώθηκε και φέτος με επιτυχία στις 29 Σεπτεμβρίου, σε επτά πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λάρισα και Μυτιλήνη.  Στο πλαίσιο των ευρύτερων δράσεων που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο από την διοργάνωση, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να συνομιλήσει με ερευνητές και ερευνήτριες από όλη την Ελλάδα, λύνοντας απορίες και ανταλλάσσοντας […]

Περισσότερα
European Ρatent Οffice: From lab to market

European Patent Office: From lab to market

Το Εuropean Ρatent Οffice δημοσίευσε στο ενημερωτικό του δελτίο δύο ενδιαφέρουσες μελέτες περίπτωσης για το πώς η μεταφορά τεχνολογίας από τα Πανεπιστήμια μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, θέσεων εργασίας και νέων αγορών: “Today the EPO publishes two more case studies and a podcast in its series on how technology transfer from university research […]

Περισσότερα