Το ΕΜΠ στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022

Tο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα έχει παρουσία με δικό του περίπτερο στη διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2022» που διοργανώνεται μεταξύ 6-10 Ιουνίου 2022, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.

https://posidonia-events.com/

Το περίπτερο του ΕΜΠ είναι το 3.563 στην Αίθουσα 3.

Η διεθνής έκθεση «Ποσειδώνια» διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια και προσελκύει τις σημαντικότερες βιομηχανίες και επιχειρήσεις παγκοσμίως, που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και σε συγγενείς κλάδους. Η έκθεση αποτελεί σημαντικό γεγονός και συνδέεται στενά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την οικονομική πρόοδο της χώρας. Η παρουσία του ΕΜΠ εντάσσεται σε σειρά δράσεων εξωστρέφειας με σκοπό την ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας που εκτελείται στο ίδρυμα και τη διασύνδεσή της με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και η κάρτα εισόδου μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης:

https://posidonia-events.com/pages/registration-form/

 

Ειδική Εκδήλωση

Μέρος της επιτυχημένης συμμετοχής του ΕΜΠ στα Ποσειδώνια 2022 ήταν η σειρά παρουσιάσεων με θέμα «Οι πρωτοβουλίες του ΕΜΠ για μεταφορά τεχνολογίας και προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο την ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας που διεξάγεται στο ΕΜΠ, την προώθηση των spin-off εταιρειών και του επιχειρηματικού δυναμικού μας καθώς και τις πρωτοβουλίες μας για μεταφορά τεχνολογίας προς τη γεφύρωση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των αναγκών της αγοράς με έμφαση σε αυτές της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.

Mε αυτή την πρώτη του εμφάνιση στα Ποσειδώνια 2022, το ΕΜΠ πέτυχε να αναδείξει την ικανότητα, δυναμισμό, εξωστρέφεια και όραμα, ως πρώτο τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας.

Η Πρυτανεία

Εκδήλωση: “Οι πρωτοβουλίες του ΕΜΠ για μεταφορά τεχνολογίας και προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας”, 8 Ιουνίου, 2022.

Παρακολουθήστε τα βίντεο της εκδήλωσης

NTUA Rector

Welcome address notes

The Energy Competence Center

EUCLIA, spin-off company of NTUA

Science Agora: A new technology transfer hub

NTUA’s sponsors

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση “Science Agora: Αναπτύσσοντας καινοτομία για την κοινωνία”

Εκδήλωση “Science Agora: Αναπτύσσοντας καινοτομία για την κοινωνία”

Με ευρεία συμμετοχή και σε δημιουργικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του κόμβου Μεταφοράς Τεχνολογίας Science Agora, Innovation to Society, με τίτλο “Science Agora: Αναπτύσσοντας καινοτομία για την κοινωνία” την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν ο αντίκτυπος των δράσεων του Κόμβου Science Agora στα 2 χρόνια λειτουργίας του, πώς συνετέλεσε στην […]

Περισσότερα
Samsung Developers

Νέος κύκλος του προγράμματος χρηματοδότησης Samsung Mobile Advance

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε το νέο κύκλο του προγράμματος χρηματοδότησης Samsung Mobile Advance. Το πρόγραμμα συνεχίζεται για 6η χρονιά και έχει ως στόχο να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις & οργανισμούς τεχνολογίας να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες & τις τεχνολογικές λύσεις τους σε ένα proof-of-concept. Το πρόγραμμα αναζητά hardware ή software λύσεις που στοχεύουν στην πρόσθεση αξίας […]

Περισσότερα
Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Άγγελος Τσακανίκας

Βήματα μπροστά

Άρθρο του Διευθυντή του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) και Επικεφαλής Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ, Αναπληρωτή Καθηγητή ΕΜΠ κ. Άγγελου Τσακανίκα στο moneyreview.gr. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση των καλύτερων νέων μηχανικών της χώρας. Είναι όμως ταυτόχρονα ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς παραγωγής έρευνας όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και […]

Περισσότερα