Το ΕΜΠ στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022

Tο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα έχει παρουσία με δικό του περίπτερο στη διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2022» που διοργανώνεται μεταξύ 6-10 Ιουνίου 2022, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.

https://posidonia-events.com/

Το περίπτερο του ΕΜΠ είναι το 3.563 στην Αίθουσα 3.

Η διεθνής έκθεση «Ποσειδώνια» διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια και προσελκύει τις σημαντικότερες βιομηχανίες και επιχειρήσεις παγκοσμίως, που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και σε συγγενείς κλάδους. Η έκθεση αποτελεί σημαντικό γεγονός και συνδέεται στενά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την οικονομική πρόοδο της χώρας. Η παρουσία του ΕΜΠ εντάσσεται σε σειρά δράσεων εξωστρέφειας με σκοπό την ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας που εκτελείται στο ίδρυμα και τη διασύνδεσή της με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και η κάρτα εισόδου μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης:

https://posidonia-events.com/pages/registration-form/

 

Ειδική Εκδήλωση

Μέρος της επιτυχημένης συμμετοχής του ΕΜΠ στα Ποσειδώνια 2022 ήταν η σειρά παρουσιάσεων με θέμα «Οι πρωτοβουλίες του ΕΜΠ για μεταφορά τεχνολογίας και προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο την ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας που διεξάγεται στο ΕΜΠ, την προώθηση των spin-off εταιρειών και του επιχειρηματικού δυναμικού μας καθώς και τις πρωτοβουλίες μας για μεταφορά τεχνολογίας προς τη γεφύρωση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των αναγκών της αγοράς με έμφαση σε αυτές της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.

Mε αυτή την πρώτη του εμφάνιση στα Ποσειδώνια 2022, το ΕΜΠ πέτυχε να αναδείξει την ικανότητα, δυναμισμό, εξωστρέφεια και όραμα, ως πρώτο τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας.

Η Πρυτανεία

Εκδήλωση: “Οι πρωτοβουλίες του ΕΜΠ για μεταφορά τεχνολογίας και προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας”, 8 Ιουνίου, 2022.

Παρακολουθήστε τα βίντεο της εκδήλωσης

NTUA Rector

Welcome address notes

The Energy Competence Center

EUCLIA, spin-off company of NTUA

Science Agora: A new technology transfer hub

NTUA’s sponsors

Σχετικά άρθρα

ΕΜΠ - NTUA

Ολοκλήρωση Β’ Φάσης του προγράμματος «Proof of Concept»

Ολοκληρώθηκε η B’ φάση του Προγράμματος «Proof of Concept» του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας ΕΜΠ, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» (MIS 5155000). Οι 6 ομάδες με τις επικρατέστερες προτάσεις παρουσίασαν την ιδέα τους στην Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κάθε ομάδα ξεχωριστά και […]

Περισσότερα
Tech Transfer Webinar 4 - From Research To Market

Tech transfer webinar “From Research to Market”, που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Ωνάση στις 26.05.2021

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη επιτυχημένων παραδειγμάτων Μεταφοράς Τεχνολογίας Ελληνικών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων, καθώς και τις πολιτικές που ακολουθούνται στο επίπεδο τόσο των συναρμόδιων υπουργείων όσο και των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Α.Γ. Μπουντουβής. Την παρέμβαση του Πρύτανη του ΕΜΠ, μπορείτε να την παρακολουθήσετε μεταξύ […]

Περισσότερα
Συνεργασία Δήμου Αθηναίων, ΟΠΑ και ΕΜΠ για επιχειρηματικότητα και καινοτομία

Συνεργασία Δήμου Αθηναίων, ΟΠΑ και ΕΜΠ για επιχειρηματικότητα και καινοτομία

Οι τρεις φορείς συμπράττουν με την υπογραφή, στις 9 Μαρτίου 2022, πενταετούς μνημονίου συνεργασίας, με στόχο τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην πόλη. Ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει μεταξύ άλλων φιλοξενία στον χώρο του Innovathens της Τεχνόπολης για τις δραστηριότητες των δύο Πανεπιστημίων που σχετίζονται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Τα δύο […]

Περισσότερα