Το ΕΜΠ στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022

Tο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα έχει παρουσία με δικό του περίπτερο στη διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2022» που διοργανώνεται μεταξύ 6-10 Ιουνίου 2022, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo.

https://posidonia-events.com/

Το περίπτερο του ΕΜΠ είναι το 3.563 στην Αίθουσα 3.

Η διεθνής έκθεση «Ποσειδώνια» διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια και προσελκύει τις σημαντικότερες βιομηχανίες και επιχειρήσεις παγκοσμίως, που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και σε συγγενείς κλάδους. Η έκθεση αποτελεί σημαντικό γεγονός και συνδέεται στενά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την οικονομική πρόοδο της χώρας. Η παρουσία του ΕΜΠ εντάσσεται σε σειρά δράσεων εξωστρέφειας με σκοπό την ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας που εκτελείται στο ίδρυμα και τη διασύνδεσή της με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και η κάρτα εισόδου μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης:

https://posidonia-events.com/pages/registration-form/

 

Ειδική Εκδήλωση

Μέρος της επιτυχημένης συμμετοχής του ΕΜΠ στα Ποσειδώνια 2022 ήταν η σειρά παρουσιάσεων με θέμα «Οι πρωτοβουλίες του ΕΜΠ για μεταφορά τεχνολογίας και προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο την ανάδειξη της καινοτόμου έρευνας που διεξάγεται στο ΕΜΠ, την προώθηση των spin-off εταιρειών και του επιχειρηματικού δυναμικού μας καθώς και τις πρωτοβουλίες μας για μεταφορά τεχνολογίας προς τη γεφύρωση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και των αναγκών της αγοράς με έμφαση σε αυτές της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.

Mε αυτή την πρώτη του εμφάνιση στα Ποσειδώνια 2022, το ΕΜΠ πέτυχε να αναδείξει την ικανότητα, δυναμισμό, εξωστρέφεια και όραμα, ως πρώτο τεχνολογικό Ίδρυμα της χώρας.

Η Πρυτανεία

Εκδήλωση: “Οι πρωτοβουλίες του ΕΜΠ για μεταφορά τεχνολογίας και προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας”, 8 Ιουνίου, 2022.

Παρακολουθήστε τα βίντεο της εκδήλωσης

NTUA Rector

Welcome address notes

The Energy Competence Center

EUCLIA, spin-off company of NTUA

Science Agora: A new technology transfer hub

NTUA’s sponsors

Σχετικά άρθρα

International Polymer Process Innovation Conference (PPI)

International Polymer Process Innovation Conference (PPI)

Το συνέδριο με τίτλο “International Polymer Process Innovation Conference” συνδιοργανώνεται από το ΕΜΠ και θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2021 διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση μέσω των συνδέσμων: https://ugent-be.zoom.us/j/97433630857?pwd=VWhFbThLVGpVdTN4emJPYzlZYnVHdz09 (first day) https://ugent-be.zoom.us/j/94513130375?pwd=QXZ1RlNNMmdIcDBlYWNKc256UUp0UT09 (second day) https://gather.town/events/UmzX4GXadHoGgDKGwBY3 (breaks, early sessions and poster sessions) Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα: Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο […]

Περισσότερα
The initiatives of NTUA for technology transfer and promotion of innovation and entrepreneurship

The initiatives of NTUA for technology transfer and promotion of innovation and entrepreneurship

NTUA’s event entitled “The initiatives of NTUA for technology transfer and promotion of innovation and entrepreneurship” was successfully held at Metropolitan Expo on the occasion of the Posidonia International Shipping exhibition 2022. The audience had the chance to be informed about NTUA’s spin-off companies, the Energy Competence Center, the new technology transfer hub Science Agora […]

Περισσότερα
RM Tech Flow

RM Tech Flow: Πρόσκληση συμμετοχής σε εκπαιδευτικά εργαστήρια

Το EIT RawMaterials Regional Centre Greece και το πρόγραμμα RIS-Education, σας προσκαλούν να συμμετάσχετε σε ένα εκ των δύο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, διάρκειας 1,5 ημέρας (φυσική παρουσία). Τα δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια εστιάζουν στις διαδικασίες μεταφοράς τεχνολογίας και διαχείρισης καινοτομίας και θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 15 και Πέμπτη 16 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, […]

Περισσότερα