Διαγωνισμός Ανοιχτής Καινοτομίας «THE PELLA CHALLENGE» με την υποστήριξη της Philip Morris International Science

THE PELLA CHALLENGE

H Interfima, με την υποστήριξη της Philip Morris International (PMI) Science, διοργανώνει τον διαγωνισμό ανοικτής καινοτομίας THE PELLA CHALLENGE.

Ο διαγωνισμός στοχεύει στην υποστήριξη επιστημόνων, ερευνητικών ιδρυμάτων και start-ups από την ευρύτερη περιοχή της EMEA για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την πιθανή συμμετοχή στην εκκόλαψη νέων επιχειρήσεων, βασισμένων σε επιστημονικά αποτελέσματα που μπορούν να «αλλάξουν τα δεδομένα». Επιπλέον, ο Διαγωνισμός στοχεύει στην προώθηση νέων συνεργασιών, καθώς και στην ενίσχυση της σύμπραξης στην έρευνα και στην ανταλλαγή γνώσης μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας, διευκολύνοντας έτσι την εξέλιξη από μια επιστημονική ανακάλυψη στην εμπορική αξιοποίησή της.

Καλωσορίζουμε αιτήσεις σε τομείς όπως:

• Καινοτόμες λύσεις για βιώσιμα μαγνητικά υλικά

• Πρόβλεψη ηλικίας

• Σύστημα αναγνώρισης για μονάδα με σταθερά και αναλώσιμα μέρη

• Καινοτόμες εφαρμογές για σταθερά και αναλώσιμα μέρη (απαιτείται NDA)

• Τεχνολογίες μπαταριών (απαιτείται NDA)

• Τεχνολογίες αισθητήρων, υλισμικό και λογισμικό (απαιτείται NDA)

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:

Κατά την 1η φάση, οι αιτούντες θα συνεργαστούν στενά με μια πολυεπιστημονική ομάδα ειδικώνγια την επεξεργασία ιδεών και την προσαρμογή τους για συγκεκριμένες εφαρμογές. Οι βιώσιμες ιδέες που θα προκριθούν θα προετοιμαστούν για παρουσίαση στους ειδικούς της PMI Science.

Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων της 1ης φάσης, οι επιλεγμένες ιδέες θα προχωρήσουν στη 2η φάση: Κατά την περίοδο αυτή, θα αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο έργου και οι ομάδες θα ξεκινήσουν να εργάζονται για την εξέλιξη της ιδέας τους σε επίπεδο proof of concept και την ανάπτυξη πρωτοτύπου.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, είναι δυνατόν να προκύψουν επιπλέον χρηματοδοτικές και επενδυτικές ευκαιρίες για τα έργα που θα κριθεί ότι ενδιαφέρουν την PMI Science.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Μεμονωμένα άτομα, ομάδες ερευνητών, επαγγελματίες στην προηγμένη τεχνολογία, μηχανικοί από πανεπιστήμια, επιστημονικά ινστιτούτα και εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας από όλον τον κόσμο είναι επιλέξιμοι για υποβολή αίτησης.

Αναζητούμε αιτούντες (ομάδες και μεμονωμένα άτομα) με ισχυρό επιστημονικό και τεχνικό υπόβαθρο και με αποδεδειγμένη ικανότητα για τη σύλληψη και τον σχεδιασμό έργων υψηλής ποιότητας σε μία από τις κατευθύνσεις του προγράμματος. Το επιθυμητό υπόβαθρο των αιτούντων ανήκει (αλλά δεν περιορίζεται) στα πεδία: Χημείας, Επιστήμης Υλικών, Βιολογίας, Μηχανικής, Διαχείρισης Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών κ.λπ. Επιστημονικά πτυχία και εμπειρία σε ερευνητικά έργα θα προσμετρηθούν θετικά.

Πώς να υποβάλετε αίτηση;

Οι ενδιαφερόμενοι αιτούντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την Ηλεκτρονική Φόρμα Αίτησης που μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού PELLA CHALLENGE και να ανεβάσουν τα ακόλουθα αρχεία:

• Περιγραφή ιδέας (Παράρτημα-1)

• Βιογραφικά των μελών της ομάδας

Για τις περιπτώσεις που απαιτείται Συμφωνητικό Εμπιστευτικότητας (NDA), ή για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση ή περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο pella@interfima.org. Όλα τα έγγραφα της αίτησης θα πρέπει να υποβληθούν στα Αγγλικά.

Σχετικά άρθρα

DATOPTRON

Νέα Εταιρεία Τεχνοβλαστός στο ΕΜΠ: DATOPTRON

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ, στη συνεδρίασή της την 10/12/2021, ενέκρινε την ίδρυση της εταιρείας ΙΚΕ τεχνοβλαστού του ΕΜΠ, με την επωνυμία «DATOPTRON – Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» και συμμετοχή του Ιδρύματος στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Η DATOPTRON δημιουργήθηκε από τους έμπειρους ερευνητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Βασίλη Τζουβάρα, Ειρήνη Καλδέλη […]

Περισσότερα
WCRI 2024

Symposium: Why Research Integrity matters

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην αίθουσα Καυταντζόγλου στο κτίριο Αβέρωφ (Πατησίων 42, ΤΚ 10682, Αθήνα), το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ διοργανώνουν συμπόσιο με θέμα την Ακεραιότητα της Έρευνας με τίτλο “Why Research Integrity matters“. Ομιλητές θα είναι ειδικοί επιστήμονες διεθνούς κύρους. Το συμπόσιο αυτό διοργανώνεται με την ευκαιρία της ανάληψης της διοργάνωσης του 8ου Παγκόσμιου […]

Περισσότερα
GreenTech Challenge 2021

Διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge 2021

Ξεκινά για ακόμη μία χρονιά ο διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge, με στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από φοιτητές, ερευνητές και νέους επιχειρηματίες στον τομέα του Περιβάλλοντος και τη διασύνδεσή τους με επιτυχημένες καθιερωμένες εταιρίες καθώς και την προσπάθεια επίλυσης των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα για ένα πράσινο αύριο. Φέτος θα διεξαχθεί στις 10 […]

Περισσότερα