TopoTronics: Νέα εταιρεία τεχνοβλαστός στο ΕΜΠ

TopoTronics

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΜΠ, κατά τη συνεδρίασή του στις 27/12/2022, ενέκρινε την ίδρυση της εταιρείας ΙΚΕ τεχνοβλαστού του ΕΜΠ, με την επωνυμία «TopoTronics Spin-off ΙΚΕ» και τη συμμετοχή του Ιδρύματος στην εταιρική σύνθεση της εταιρείας.

Η TopoTronics ιδρύθηκε από το μέλος ΕΔΙΠ, Δρ. Γεώργιο Πηνιώτη και τον Ερευνητή, Δρ. Αθανάσιο Μπίμη, από το Εργαστήριο Γεωδαισίας (Τομέας Τοπογραφίας) της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής, με σκοπό την ανάπτυξη hardware και software για τη συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία γεωχωρικών δεδομένων. Πρώτο προϊόν του τεχνοβλαστού αποτελεί ένας καινοτόμος γεωδαιτικός δορυφορικός δέκτης εντοπισμού (GNSS) χαμηλού κόστους, συνοδευόμενος από Android λογισμικό οδήγησης και διαχείρισης των δεδομένων.

Βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου, ο τεχνοβλαστός «TopoTronics Spin-off ΙΚΕ» θα προσφέρει τα ακόλουθα προϊόντα και υπηρεσίες:

  • Ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική διάθεση καινοτόμου ολοκληρωμένου εξοπλισμού, κυρίως χαμηλού κόστους, για τη συλλογή και διαχείριση γεωχωρικών δεδομένων, με συνοδευτικό λογισμικό οδήγησης του εξοπλισμού και επεξεργασίας των δεδομένων.
  • Ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορική διάθεση προσαρμοσμένου (custom) λογισμικού (οδήγησης hardware, συλλογής και επεξεργασίας γεωχωρικών δεδομένων).
  • Παροχή υπηρεσιών ανάπτυξης και υλοποίησης προσαρμοσμένων (custom) λύσεων εξοπλισμού και συνοδευτικού software οδήγησης και επεξεργασίας γεωχωρικών δεδομένων για εξειδικευμένες εφαρμογές.
  • Ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων μέτρησης με εφαρμογή μεθόδων Τεχνητής Νοημοσύνης για την επεξεργασία και ανάλυση γεωχωρικών δεδομένων.

Απώτερο στόχο του τεχνοβλαστού TopoTronics αποτελεί η εξέλιξη, η αυτοματοποίηση και η διασφάλιση των συνήθων μεθόδων και πρακτικών συλλογής γεωχωρικών δεδομένων, για τη διευκόλυνση των μηχανικών και των απλών χρηστών στο ύπαιθρο.

Η TopoTronics είναι ο έκτος κατά σειρά ίδρυσης τεχνοβλαστός του ΕΜΠ.

Σχετικά άρθρα

GreenTech Challenge 2021

Διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge 2021

Ξεκινά για ακόμη μία χρονιά ο διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge, με στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από φοιτητές, ερευνητές και νέους επιχειρηματίες στον τομέα του Περιβάλλοντος και τη διασύνδεσή τους με επιτυχημένες καθιερωμένες εταιρίες καθώς και την προσπάθεια επίλυσης των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα για ένα πράσινο αύριο. Φέτος θα διεξαχθεί στις 10 […]

Περισσότερα
Samsung Developers

Νέος κύκλος του προγράμματος χρηματοδότησης Samsung Mobile Advance

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε το νέο κύκλο του προγράμματος χρηματοδότησης Samsung Mobile Advance. Το πρόγραμμα συνεχίζεται για 6η χρονιά και έχει ως στόχο να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις & οργανισμούς τεχνολογίας να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες & τις τεχνολογικές λύσεις τους σε ένα proof-of-concept. Το πρόγραμμα αναζητά hardware ή software λύσεις που στοχεύουν στην πρόσθεση αξίας […]

Περισσότερα
Συμφωνία συνεργασίας ΕΜΠ και ΣΕΒ

Συμφωνία συνεργασίας ΕΜΠ και ΣΕΒ

Με απόφαση της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στη συνεδρίαση της 8ης Νοεμβρίου 2021, εγκρίθηκε η συμφωνία συνεργασίας του Ιδρύματος με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Η συμφωνία υπεγράφη την 14η Δεκεμβρίου 2021 στα γραφεία του ΣΕΒ, από τον Πρύτανη του ΕΜΠ Καθηγητή Ανδρέα Γ. Μπουντουβή και τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, […]

Περισσότερα